Valparna är födda!

Is med valpar

Valpar

Nu är dom äntligen här! 

Helt fantastiska varelser och Is har vart otroligt duktig! Allt har gått jätte bra och det blev 5 tikar och 3 hanar. Hade dock kunnat önskat fler hanar då det var fler som vill ha hane.

Alla valparna var starka och hade riktigt bra livsgnista! 

Är du intresserad av valp, ta kontakt! Vi har inte nån lista där det är först som tar kontakt som får köpa, utan vi söker rätt förare till rätt hund.

Hanarna har vi dock flera som vill ha, så det kan ev finnas tik.

Valpar


I väntans tider

Ja, nu är det inte långt kvar! Is blir rundare och rundare. 

I slutet på denna vecka borde det bli dax för valpning, så nu väntar vi med spänning!

Is är otroligt mysig och lättsam att ha här hemma med barnen och de andra hundarna. Känns som att hon fort vart hemmastadd. 

Återkommer med info när kullen är född!

Is tjock


Is är dräktig!

I dag har vi gjort ultraljud på Is och där fanns det ett gäng valpar! Så kul! ??

Nu håller vi tummarna att allt går bra och vi får små randiga bäbisar i mitten på mars.

Är du intresserad av valp, ta kontakt!

towa_lindh@hotmail.com eller 070-678 16 29

gazafredrik@hotmail.com eller 070-300 11 61

Läs mer om kullen under "Valpar".


De var inte i går...

Fick helt plötsligt ett litet sug om att uppdatera bloggen.

Allt rullar på som vanligt och jag har svårt att hinna med å uppdatera här på hemsidan. Massor som ligger efter, men så blir det i bland. Tur att facebook finns. Där är det lättare att vara aktiv .

Känner mig otroligt glad och nöjd just nu.  I helgen så tävlade jag och Arko IPO 3 på Knivsta bk och fick vårt 3:e CERT i IPO och arko blev då brukschampion även i IPO.

Jätte trevlig klubb,trevliga och hjälpsamma funktionärer!

Så himla härlig känsla! Så otroligt glad jag blev när jag fick poängen på rätt sida.  Kändes helt plötsligt lite extra kul.. ha ha.. Kanske för att man nåt ett mål man haft.

Jag och Arko startade IPO 1 i höstas och gjorde en IPO2 i slutet av mars nere i Vårgårda. Med en dag i mellan så startade vi IPO 3 på vårt rasmästerskap och blev där godkänd i IPO3 och Rasmästare 2013!

Den 18 maj startade vi nästa IPO 3 och Arko fick sitt första CERT i IPO.  Efter de har vi gjort 2 starter till och fått CERT på de två.

Så 4 starter och 3 CERT på 3 månader!  Helt otroligt!

Poängen har vart

80-92-87 259poäng!

90-92-91=273 poäng!

96-92-95= 283 poäng!

86-94-95= 275 poäng!

Härliga hund!!

Har vart otroligt kul att göra ett gästspel inom IPO:t. Ett tag var jag nästan sugen på att fortsätta med de, men har svårt att släppa svenskbrukset. Tycker det är så kul med skogsarbetet. Så det finns fördelar i alla grenarna.

Kan man kombinera så hade det ju vart super!

Som det ser ut nu har vi ett mål kvar i IPO innan det är dax att börja backa ut, släppa på passivitet och få stöta med munkorg igen.

Arko (och jag) har verkligen gillat IPO skyddet. Det passar nog han väldigt braegentligen. Får gasa lite mer och får faktiskt visa upp sina fina angrepp och bett.

Nu är målet att åka till Holland och tävla VM för Holländare!   

Den 7/7 är det dax, så den 8/7 ska Arko få börja backa ut igen.. Oj oj.. det blir tajt till SM, så vi får se om vi hinner få till det.

Ska bli skoj å åka utomlands å tävla. Sen hur det går är en annan sak.  Det svåraste för oss är ju spåret, att få till det riktigt bra IPO mässigt med tanke på att han är bruksspårad. Han gör ju bara som han har lärt sig å göra.

Har vi lite tur med fina förhållanden så kan han göra det riktigt bra. Spår driften och viljan finns i alla fall där, sen om de går lite fort och nåt slag i en vinkel här och där så får vi väl ta de.

Annars satsar vi på SM i skydd 2013! Vi är anmälda och det ska bli otroligt kul att få tävla ett SM till! Känner mig jätte taggad på träningar och trevligt umgänge i sommar.

Extra kul är att flera vänner runt om oss oxå ska tävla, så förhoppningsvis får vi ladda och träna tillsammans.

Nu är det bara hålla tummarna att Arko håller sig hel inte gör nåt dumt...tex springer in i grannhuset på tomten, eller springer in i den stora stenen på vår promenad runda... Ja, så ser livet ut med Arko..

Otroligt härligt, men väldigt ofta lite läskigt och jobbigt!

Tack alla för era grattishälsningar på facbook, sms och samtal! Det är så kul å ha ert stöd! Otroligt tacksam!

Tack Fredrik som alltid ställer upp på oss!

Tack ni som figgar åt oss. Framför allt Fredrik, Tommy och Kristoffer! Tack!

Nu får vi se hur länge det dröjer till nästa gång...

 


Tiden går.. NoM, IPO 1 och RM.

..som vanligt väldigt fort!

Under hösten har det hänt några saker i alla fall. Ska försöka göra en liten snabb rapport.. om jag nu kan det.

Efter SM så var jag lite "mätt" på hundträning och tog det väldigt lugnt i några veckor. Va ganska skönt å bara få njuta och vara. Är ganska mycket känslor och spänningar som släpper efter ett mästerskap.

Har ju vart en ganska krokig uppladdning med skador osv. Sen är det alltid mycket känslor när det gäller träning och uppladdning för en större tävling.

Sen visste jag ju att vi hade Nordiska framför oss, men kunde ändå inte riktigt tagga i gång oss. Så med nån vecka kvar till Nordiska var det dax att sätta i gång...

Programmet skiljer ju sig lite åt, mest i lydnad och skydd. Sen är det inte samma poäng.

Vi hade helt underbara dagar i Voss, Norge. Vilket ställe!! Vackert som bara den! Det hade regnat i flera veckor/månader innan NoM och när tävlingarna började på fredagen så lös solen och det va otroligt vackra dagar.

Kristoffer följde med oss och han fick hoppa in som figge på IPO:t. Fredrik och Gaza var ju oxå med. De tävlade själva så jag hann inte se dom så mycket.

Hon hade spårat super fint med en bra känsla och det betyder mycket. Hon missade dock ett föremål och de fick 92 poäng!

I lydnaden, som brukar vara deras paradgren fick hon lite problem med läggandet.. där stog hon. Det va kallt och frost, men vet inte om det va därför.

Sen på hopp apport så såg hon inte apporten på andra sidan hindret och kom tillbaka utan. Jätte synd! För annars va det som vanligt super fint! De fick ändå i hop 81 poäng!

I skyddet hade hon gjort bland dom bättre rundorna, men domaren gillade nog mest stora dominanta schäfer hanar.. Så Gaza fick bra, men inte tillräckligt dominant. 89 poäng.

De va inte många höga poäng i skyddet.

De slutade på en 4:e plats totalt! Grattis till er andra svenska som gjorde bra i från er! (2:a och 3:a) Norge vann!

Det va väldigt roligt å vara i väg som ett lag! Kul å följa de andra deltagarna.

Extra kul å ha med Frida och Lena i "vår lilla grupp".

De är nog de största och bästa konkurenter vi kan ha! Så himla duktiga båda två!

Vi började med lydnad, skydd och sök första dagen.

Är så nöjd med Arko! Vilken hund!! Med denna lilla träning mellan SM och NoM går han in och presterar super bra!

Skön första dag och vi kunde slappa i solen på em med härlig känsla. Söket gick på en myrmark, det va jätte tufft för hundarna att springa i.. De stöp rakt ner när dom kom ut i myren. Men hundarna bara tuffade på!

Dag 2 började vi med uppletande och sen spår. Arko jobbade även super denna dagen! Vi tappade 4 poäng den dagen. Uppletandet är värt 80 poäng på Nordiska.

Spåren gick uppe på fjället. Super häftigt! Vi spårade över fjällbäckar och rakt upp och rakt ner. Jätte fint!

Arko fick med alla pinnar och då var det klart! Vi vann!! Vi vart NORDISKA MÄSTARE!! Så häftigt!!

Vet knappt vad man kan säga.. Kan fortfarande gå å tänka eller säga det för mig själv. Dubbelt SM guld och Nordisk mästare! Häftigt!!

Jag säger bara! Vilken hund Arko är!!! Jätte kul att få vart med om detta. Man vet aldrig om man får göra det igen. Nu har vi fått tävla för Sverige och det känns super kul!

Härlig känsla på prispallen när dom spelar Sveriges nationalsång och solen lyser och jag tittade ut över fjällen!! Obeskrivligt!

TACK alla i min närhet som ställer upp på allt och hjälper och stöttar oss!!

Innan Nordiska så började jag ju fundera på vad nästa mål ska bli.. Vad ska vi göra nu?

Efter SM så var jag ganska klar med att de va sista skydds SM, fast när jag nu tänkt lite och vi har en "gratis biljett" dit så blir det nog en satsning ett år till. Men det är ju långt dit..

Vi måste göra nåt annat.

Så då kom tankarna om IPO.. Å jag behöver ett mål för att tagga i gång mig, så sagt och gjort var Arko anmäld till en IPO 1.

Har ju bästa Kristoffer och Fredrik till hjälp med figgandet! Sen körde jag en del på mig själv. I 4 års tid har han lärt sig att han ska släppa på passivitet.. Nä, nu ska du inte släppa.. ha ha.. Stackars hund..men han gillar verkligen IPO:t.

Både han och jag blir alldeles gasade.. ha ha.

Som sagt så är det ju en del som skiljer svenskskyddet och IPO. Bla spåret... De kanske blir den största utmaningen..

Han har en spårmotivation som inte liknar nåt annat. Så att få han å vara lugn och spåra med djup näsa och koncentrerat skulle bli en utmaning. Måste säga att det gick över förväntan.

Nu går det ganska fort fortfarande, men han har en fin och djup näsa och spårar fint. Kan bli lite svårt i vinklarna om det går för fort..

I lydnaden så är det nog fria följet som är det svåraste när man går från bruks/lydnad till IPO. Det är så långa raksträckor och det händer inget.. Våra hundar är ju van med att nån pratar och vi vinklar och gör halter.

Det är lätt att dom tappar lite kontakt.

Framåtsändandet fattade han direkt! Jag visade han 2-3 gånger att det fanns en grej längts bort, sen har han sprungit sen dess.. ha ha.. På nya platser oxå.

Då så.. Dax för tävling! Va anmäld på Og Åker som ligger mellan Strängnäs och Södertälje.

Spåret gick på gräs. Blandat med ca 1 dm och upp till knäna.

Arko spårade jätte fint! Första vinkeln helt utmärkt. Domaren va väldigt imponerad av Arko och han spårarbete. Kul å höra!

Vi fick 91 poäng!

Lydnaden: Arko slog i på hoppapport, troligen för att det va vääldigt halt och geggigt på planen.

Jag kände själv att han tappade lite i kontakten på fria följet. 96 poäng!

Skyddet: Här va han super!! Fina hunden med super fina bett!

Vi fick 99 poäng!! Tjoohoo! Han drog 1 poäng i bevakningen i skulet. Arko rörde sig lite ut och in. Men inte mycket, han var jätte duktig som inte backade ut mer.

Så vi klarade målet med råge. 91-96-99

Tack Fredrik, Kristoffer och Tommy för att ni ställer upp å figgar åt min bästa!

Nu var tanken att jag skulle köra en IPO 2 i år, men jag har beslutat att vänta till våren. Är lite rädd för skador med dessa planer. Sen vill jag inte skicka han på vilken figurant som helst. Han är ju inte helt " klar" i skyddet och det kan bli fel.

Så vi laddar för en 2:a och 3:a till våren.

I går var det dax för RHHs Rasmästerskap i lydnad. Detta var andra året i rad som vi kör detta.

Qaala och jag vann ju förra året så vi var ju tvungen att försöka försvara titeln.

Duktiga, underbara Qaala gör det igen. Stabil som ingen annan. I veckan har jag kört igenom programmet och kollat av momenten två gånger. Lite gasad, men gör allt. Fria följet va galet dåligt första passet, men blev bättre och bättre.

Hopp apport har vi inte kört sen lydnads SM..

Vi hade en bra känsla på tävlingen! Underbart!

Index_RasM_RHH_2012

Foto: Carina Sehlin

En omdirigering i rutan och islag på hoppet var väl de större missarna.

Vi vann med 283,5 poäng!

Så även Rasmästare detta år!

Grattis till Susanne och Arkos dotter Hilda (Exa) som vann och fick 1:a pris i klass 1.

Nästa stora nyhet är väl som de flesta redan fattat, att det ska flytta in en schäfer i familjen!

Det blir en hane i från Brigadens kennel! Tack Mona och Thomas!!

Han heter Brigadens Front och jag ska hämta han på onsdag. Lovar å skriva mer om honom nästa gång!

Nu ska jag ut i solen!


Ny sammarbetspartner

Vi har en ny sammarbetspartner!

Tack LOBOO Hundartiklar för att ni tror på oss!

Titta gärna in på deras sida, Hundsaker med kvalité!

Loboo-webb


BRUKS SM 2012

Vet inte riktigt vars jag ska börja...

Som vanligt går det ju ett tag mellan blogginläggen och då har det ju hänt massor. Men många av er följer ju oss på facebook och har koll på det mesta.

Nu har det gått mer än en vecka sen SM startade.. Tiden går fruktansvärt fort och allt känns nästan som en dröm. Funderar fortfarande på om det verkligen har hänt.

Ska väl försöka göra en liten sammanfattning från början.

Ingen har väl undgått mitt och Arkos tuffa år med skador.. Eller framför allt denna våren.

I slutet av maj fick jag veta att Arko troligen var mer skadad än vi trott och en operationstid bokades i Norge i slutet av juni.

Den bokades av i sista stund då han blivit bättre av rehab och lite träning.

Så att vi ens kunde starta bruks SM i år är en vinst för oss!

Vi har tränat varannan dag lite lugnt och gått med klövjeväska de andra dagarna. Han har fått börja springa lite korta pass i treadmillen på Redog den sista månaden.

De siata 2 veckorna innan SM fick Arko springa lös för första gången på många månader. Som ni förstår så är det svårt att träna fullt ut mot ett SM med dom här förutsättningarna.

Sen var ju jag jätte rädd för att han skulle bli skadad igen för minsta lilla.

Vi spårade och tränade lydnad. Det vart ca 4 rikta sökpass och kanske lika många skyddspass. Det vi gjort i skyddet är nästan bara kolla av att han kommer i håg momenten.

Tycker nästan lite synd om honom i efterhand.. Vilken hund som ändå går in å gör det han ska.

Hade skickat på ett modprov och ett kortare fasttagande innan SM.

Men nu var det dax att fara ner och Arko kändes trots allt i fin form. Det var mest konditionen som jag var orolig för. Om det skulle bli väldigt varmt så skulle det kunna bli tufft med allt på en dag.

Gaza och Fredrik hade oxå haft lite otur med skador och inte kunnat träna som dom hade velat sista tiden.

Vi är så glada och tacksamma att vi har Stefan och gänget på Redog!  Utan dom hade det vart omöjligt!

Bra foder och rätt träning så var hundarna i hyffsad form!

Vi åkte ner till Axevalla på tisdagen. Stannade i Örebro för ett träningspass med Arko som kändes super bra. Viktigt att ha en bra känsla sista dagarna.

Hade legat sömnlös på natten och grubblat om träning och hur jag gjorde förra året osv. ha ha.. Ja, det är inte lätt jämt!

Väl nere så träffade vi på gänget från Örebro/Kumla/Filipstad som vi oftast hänger med på SM.

Alltid lika kul å får några dagar på plats för träning och trevligt umgänge.

Grillning och häng i Millis och Rickards nya husvagn blev det gott om.

Första natten sov vi i Hanna och Fredriks stuga inne på travbanan. Dom bodde verkligen nära

Hästarna svischade förbi oss på morgonen.

Det droppade mer och mer folk under dagarna. Lena och Rune var oxå på plats tidigt.

Vi hade en trevlig och regning träningsdag på Skara bk under onsdagen. Några la ut spår, tränade sök el lydnad.

Det roligaste den dagen var nog att Hanna friade till Fredrik!! Så gulligt!  Hanna gick spår åt Fredrik och på slutet hade hon satt fast två ringar med snöre på pinnen. Så gick dom spåret tillsammans! Kärlek! Regn, hund, skog kängor och regnkläder. Kunde inte bli bättre!

STORT GRATTIS till er! Ser fram emot bröllop!

På onsdagen flyttade vi in på Skara sommarlands camping och då kom även Camilla och Stina ner.

Sen rullade dagarna på.. Vi fick ju lite problem med bilen där nere oxå..  Så det kändes att man fick lägga energi på helt fel saker! Det va startmotorn som hade gått sönder. Som tur va kunde vi få en hyrbil på försäkringen, men det blir ju krångligt med hundar och alla saker.

Tur det finns snälla människor där ute!  Under tävlingen så åkte jag och Arko med Camilla och Fredrik fick låna Sofias bil! Tack!

Blir ju lite jobbigt för hundarna att inte vara i sin egen bil heller.. Gaza kan vara lite känslig på de.

På fredag var det dax för veterinärbesiktning, inträning för IPO hundar, invigning och lottning.

Allt rullade på bra och jag drog start nr 14. Precis vad jag ville ha, ett sent start nr.

Inträningen för Fredrik och Gaza såg jätte fin ut och invigningen var trevlig utan regn!

Solen sken faktiskt! Vädret var mycket bättre under veckan än vad prognosen såg ut, så skönt!

När klockan ringer 5.00 på morgonen undrar man vad man håller på med.. Å framför allt..       -Varför la jag mig inte tidigare i går!

Vi hade samling och avfärd vid travbanan kl 6.00. Mot Falköpings bk för plats och uppletande. Det var ett trevligt gäng som samlades på morgonen. Skönt att ha härliga tävlande och vänner runt om en.

Platsliggningen flöt på bra och jag tror alla hundar hade fullt.  Sen vart de en ganska lång väntan tills vår tur.

När de första 5 har gjort sitt uppletande åkte dom vidare ut på spåren och sen även nästa gäng.

Tillslut var vi bara 5 stycken kvar. Det blir dom man hänger mest med under tävlingen sen. Tyvärr fick Thomas och Baxa lov att bryta tävlingen tidigt, jätte tråkigt. Lider så med dom! Jag hade tippat dom som vinnare!

Det var blandade resultat i uplletandet, men några som hittat alla fyra föremålen.

Lena kommer ut med 10-10, så härligt!

Dax för våran tur och jag var inte så nervös, det kom lite när jag var där inne. Arko jobbade fint och hittade ganska snabbt ett föremål, men sen tyckte jag att han fastnade lite på vissa ställen. Hörde att det va fler som hade gjort de. Kanske kan ha vart tomlegor från dagen innan eller nåt.

På tredje föremålet så tappade Arko bort mig när han kom in.. eller jag hade flyttat mig lite mer än vanligt, så det vart lite fel vid avlämnadet och han tappade föremålet när jag skulle ta det. Så skönt när han hittade det sista!

Annars va han super fin på föremålen! Så betyg 9,5-9,5!! Skönt med en sån start!

Sen bar det i väg på spåret. En kortare väntan och sen påsläpp. Arko skötte sig jätte fint i starten..ja, jag fick ju ha handskar å hålla mot lite..  men han höll sig fint i spåret och plockade alla pinnar!! Tjoohooo!! Så glad jag blev då han tog första!

Det var med en skön känsla i kroppen som vi åkte tillbaka till travbanan med. Camilla var med mig hela tiden! TACK!!

Nu vart det en ganska lång väntan innan lydnaden, vilket var skönt! Eftersom Arko inte är helt i form så ville jag ha svalt väder och gärna lite vila mellan.

Lite vila fick vi, men inte svalt.. När jag skulle in på lydnaden så gassade solen verkligen! Så nöjd med Arko där inne! Härliga, underbara hund!

Med den lilla träningen och ändå fixar han det så bra. Om det var nåt jag var mindre nöjd med på lydnaden så va det framåtsändandet och krypet. Han vart lite för lång i framåtsändandet.. Lite för het och lite fel av mig på träningspassen innan. Man lär sig.. förhoppningsvis!

I krypet vet jag inte vad som hände, men han kom lite snett på några ställen.. Han kröp liksom inte helt rakt. Jag vet ju inte om han känner av hans bäcken där eller..

Jag hade bara ställt och lagt Arko en gång innan SM, så det va en liten chansning.

I det stora hela så va det super bra! Vi fick i hop 274 poäng och gjorde bästa lydnaden i skyddsgruppen och näst bästa på hela SM!

Jag och Arko glada

Att gå in på ett SM eller en större tävling med mycket folk är alltid lite speciellt, både för hund och förare. Det blir liksom sån urladdning när man är klar. En härlig känsla om det gått bra och och inte så bra känsla om det gått dåligt. Det är så underbart att ha härliga människor runt om en som kommer fram och säger fina saker eller bara finns där.

I år så var ni några som kom fram till mig och Arko bakom det lilla tornet. Det betyder massor! Tyvärr så kommer det sen en och annan kommentar som blir lite fel.. Jag vet inte om dom som säger det tänker på hur och vad dom säger. Direkt när man kommer av planen, oavsett om det är lydnaden, skydd eller uppletande så är man inte mottaglig för saker som är negativa el mindre positiva. Inte jag iallafall..

Det som gått dåligt vet man oftast om och det tar man tag i sen med sina träningsvänner. Tyvärr så gnager såna kommenterar mer än alla dessa otroligt härliga och positiva kommentarer. Jag vet att jag ska försöka släppa sånt, men det är svårt..

Detta har även kommit efter skyddet.. Kanske inte direkt till mig, men till andra runt om. Kom i håg att det är inte jag som har höjt hans förra SM till skyarna och att Arko då var i form och vi kunde träna mer! Hade vart konstigt om han skulle toppa det skyddet han/vi gjorde i fjol. I år har jag bara vart glad att vi kunde vara med. De sista 2-3 veckorna har Arko börjat få springa lös och inte gå i koppel. Den träning han har fått i skyddet har vart å kolla av att han kommer i håg momenten. Så egentligen är det mer otroligt att han gör det skyddet han gör i år!

Så.. Nu har jag fått spy ur mig lite negativa saker!! Lovar nu ska det bara bli positivt!  För trots allt så är det mest helt underbara kommenterar, sms, meddelanden, telefonsamtal mm, som vi får!  Tack för dom!

I allafall så var det ju bara å ladda om efter lydnaden. Nu var väl klockan strax efter 15.00 och vi har vart i gång sen kl 6.00.

Oftast när man kört lydnaden så är det klart. Nu var det bara å sätta sig i bilen och samlas för avfärd mot skogen och avsöket.

Väl på plats så blev det en kortare väntan och sen var det dax. Några hade missat en figge och det känns ju alltid tråkigt och man börjar ju fundera hur det kommer gå för en själv.

Jag hade en mycket bra känsla från sista sökpasset, så det var bara å gå in å köra.

Sökrutan låg i ett motionsområde, så stigen var själva elljusspåret.

Skickade första skicket höger och han går så fint ut och får träff direkt. Härligt å höra hans skall!

Sen tuffar han på underbart! Hanna du hade vart stolt om du såg oss!  Hanna har hjälpt mig en del med söket! TACK! Tror även att jag skötte mig hyffsat bra.

Han får ett skick på höger sida som han drar framåt på och jag väljer å låta han gå.. Då går han tillbaka och gör ett bakslag, så området är avsökt och då skickar jag inte igen där.

Sen blir det några skick till och på vänster sidan går han jätte fint! Sen får han sista figgen i vind en bit innan och sticker ner å tar den, helt rätt enligt mig och hur han är tränad!

Vi fick betyg 9-10 och Fullt på båda figgarna. Härlig första dag!!

Väl tillbaka på travbanan och klockan är 17.00 så ser vi att vi leder!! Ha ha.. Vilken känsla!!

Hade väl aldrig kunnat ana det här för nån månad sen!! Vi leder och ska gå ut sist på skyddet! Hjälp!

Efter en lång dag så var man ganska mör.. Det vart middag inne i Skara med mina vänner! Kristoffer och Maja kom ner på kvällen oxå, så kul!

Fredrik och Gaza då, jo, dom hade 86 p på spåret och gjorde en super fin lydnad på 98 poäng!! Jag såg tyvärr det inte. Jag valde att inte se, både för min och Fredriks skull. Blir lite mycket att ladda för sitt eget och sen vara nervös för dom.

Men jag hörde av alla att det va magiskt!

Dax för dag 2! Orkar ni mer?? Det blev långt som vanligt!

 

Upp tidigt även denna dag.. Samling nere vid skyddsplanen för provhund i IPO och Svenskskyddet. Allt var lite försenat, men till sist kom dom i gång. Kristoffer var provhund med Loppan! Duktiga ni!

Sen skulle svenskskyddets provhund gå.. Nä, men då hade man inte börjat märka upp banan. Det kan man ju tycka att man gör dagen innan eller ännu tidigare på morgonen.

Sen va det ingen genomgång med oss tävlande som det brukar vara. Lite struligt tycker jag det var på morgonen.

Tror många av oss kände samma sak. Publiken stod å väntade och inget hände. Tillslut kom det i gång.

Jag kollade bara provhunden och sen åkte vi tillbaka till campingen och städade ur stugan och startade upp bilen som hade gått sönder tidigare i veckan..

Eftersom det var startmotorn som lagt av, så vi kunde putta i gång den ialla fall.

Skönt att ha bilen nere vid arenan så hundarna kunde ligga i den under dagen.

Sen var det en lång väntan för mig.. Fredrik och Gaza gick ut mitt på dagen ungefär. Vädret höll sig väldigt bra på fm, dom hade lovat regn..massor av regn. Strax innan Fredrik skulle in så kom det.

Tycker dom gjorde ett jätte fint program som vanligt, men de fick avdrag för dåliga bett. Jätte konstigt, för Gaza är verkligen en hund som brukar bita väldigt fint! Nu stod jag så långt bort så jag såg inte hur betten såg ut. I övrigt gick hon jätte fint! De fick 90 poäng.

 

Sista stunden innan vi skulle in satt jag och Camilla i Fredrik och Hannas stuga å laddade. Vi poppade lite musik och dansade.

Från deras stuga så såg vi ner på skyddsplanen, så det va perfekt å se när det var dax.

Regnet öste ner och jag laddade med regnkläder, men precis innan det va min tur så slutade det regna och solen sken.  Underbart! Så det var bara att slänga av mig regnkläder och byta om lite snabbt där.

Som jag skrev tidigare så har träningen i skyddet vart väldigt sparsam.. Jag har känt att han är lite mer "olydig" i transporter osv. Men det va dom här förutsättningarna vi hade. Så det var bara å gilla läget.

Åh ni som tror att hundar är robotar och inte behöver tränas och att en hund ska gå precis likadant år efter år.. bör kanske tänka om.

I allafall så var det massor av härlig publik på plats och jag kände mig väldigt lugn när vi gick in. Så härligt å höra mina vänner sjunga! Ni är underbara!!

När jag klev in på plan så släppte allt som heter tävling och tankar om att vi ledde och hade chans på guldet. Inget av det fanns. Det var bara där och då!

Det mesta rullade på bra. Han tog för sig lite i transporterna som jag anat, båda överfallen var jätte fina.

I dubbeln så är det nog mitt fel att han hamnar lite på sidan på figgen. Eller det kan även vara så att figgen toksprang ut på dubbeln, vilket man inte är van med och jag släppte i väg Arko lite sent.

Korgbevakningen är ju hans sämsta moment, kanske oxå pga av mig. Jag har inte velat "dra på" Arko så mycket där tidigare för att jag vill inte ha han så arg, blir lätt omstötar osv. Sen är det ett moment som Arko inte riktigt kan, han stöter för att han är den typen av hund. Så där får vi träna mer till nästa år

Som sagt så har vi knappt gjort en korgbevakning sen förra året.. Ska bli skoj å se filmen sen.

Det som var mest jobbigt där inne var nog i modprovet, då tävlingsledaren glömmer å vända figgen.. Arko kommer i full fart och som tur är hör väl Anders(figgen) publiken och vänder. Då har han Arko där..

Jätte glad för hur Anders "räddade" situationen trots allt. Arko gick i bett och dom slog omkull och snurrade runt på backen och Arko satt kvar i bett, men kroppen va som vriden. Vart jätte rädd för både Arkos skull och Anders!

Åh ja, jag vart jätte arg där inne.. Förlåt om jag sa nåt dumt till nåt och förlåt för att jag skrek. Modprovet är det sista momentet som jag vill skicka Arko i två gånger.

Det vart tekniskt fel och vi fick göra om och då gick det fint! Han släppte bra!  Skönt! Arko fick nog en liten smäll i de momentet, men ingen större skada.

Arko bev

Ärm momenten gick jätte fint! Sen att figgen i flykten var stor.... Arko gjorde det lika fint även om han inte fällde honom.

Tyvärr hade jag en konstig känsla inne på plan och efter skyddet. Även om vi vunnit och jag var super glad, så kunde jag inte låta bli att ha en dålig känsla oxå.. Vet inte om det var för att jag vart så arg i modprovet, eller om det va för att Arko inte skötte sig helt i transporten, eller om det va de låga poängen bitvis eller om det va att jag är rädd om Arko..

Kan tyvärr inte svara på det, men det va mina känslor! Oavsett så gjorde Arko de näst bästa skyddet och vann SM GULD!! Hur häftigt är inte det!?

När vi var klara och speakern berättade det preliminära resultat och att vi försvarade vårt SM guld, först då gick det upp för mig igen att det var tävling och att vi faktiskt var på SM och att vi vann! Ha ha.. Jag var så inne i det vi gjorde så man kopplar bort de andra på nåt sätt.

Vi vann med nästan 40 poäng!! Herregud! Det har faktiskt tagit en vecka nästan för att fatta. Har känts som en dröm! Vi fick i hop 720,5 poäng tror jag! Underbara hund!! Detta var Arkos 5:e start i elit skydd! Då har han tagit CERT på alla och två av dom är SM GULD!

Arko får

Jag var så glad när jag då oxå insåg att Lena och Frida var på pallen med mig!  Båda dom två är så otroligt duktiga! Är så glad för er!

Alla som kommer till ett SM har chans att vinna! Alla har gjort en jätte prestation! Så stort grattis till alla tävlande!

Vid prisutdelningen så fick vi veta att vi blev uttagna till Nordiska mästerskapen!! Jag, Lena och Frida i skyddet! Tjoohoo!! Förra året vart de inget Nordiska för skyddshundarna.

Fredrik och Gaza slutade 6:a i IPO gruppen, jätte duktiga! Sen att få gå in å göra en lydnad på 98 poäng på ett SM! Så härligt!

Vet inte hur mycket jag kan säga TACK!! Det största tacket går till Camilla som alltid tar hand om mig! Hur skulle jag fixa detta utan dig!? Underbara!! Tack för ditt stöd under året och även under tävlingsdagarna!

Sen har vi ju bästa Fredrik som står ut med mig i alla lägen!   

Hanna!  Tack!!

Träningsgänget hemma i Västerås! TACK!!

Affe som ställer upp å figgar åt oss! TACK!!

TACK till ReDog, MERA DOG, LOBOO, OLSONS, som tror på oss!!

Sen alla ni andra där ute som hejjar, grattar, stöttar, figgar, kommer fina sms och kommentarer! TACK ALLA!

Jag hoppas att ni förstår hur mycket var en av er betyder för oss! Varje gång nån skriver eller säger grattis så ler jag och det känns verkligen! TACK!  Jag är otroligt tacksam att vi får vara med om detta!

 

Efter prisutdelningen var det bara att dra i gång bilen och rulla hemmåt.

 


«oktober 2018»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031